Airrex varmer godt i grillhytta

Vår kunde Harry Mäkelä i Finland har en imponerende overbygd terrasse som fungerer som en grillhytte. Mäkelä bruker plassen jevnlig gjennom vinteren og hans Airrex AH-300 er gjerne i bruk konstant fra fredag til søndag. «Vi pleide å bruke en rørformet oljefyringsvarmer, men vi syntes at flammen og luftstrømmen var ganske farlig når det gjaldt å varme opp en grillhytte som var konstruert av tømmerbjelker», forteller kunden.  «For noen år siden kjøpte sønnen min en infrarød varmer til sin 200 kvm store verkstedhall, og da jeg så hvor bra den fungerte bestemte jeg meg for å gå til anskaffelse av en tilsvarende også til privat bruk.» 

«I temperaturer på under 20 minusgrader bruker vi omtrent én liter diesel per time i grillhytta.» Den toetasjes terrassen grillhytta består av er 17 meter bred og 5 meter dyp. Kunden har plassert en Airrex AH-300 varmer i hver etasje.  ”Da det tidligere var nødvendig å etterfylle den gamle varmeren med drivstoff, er nå tanken på den nye varmeren til sammenligning nesten halvfull” sier Mäkelä for å beskrive sin produktopplevelse.

Etter kundens erfaring er det ikke nødvendig å bruke avtrekksrør på en stor terrasse eller i en grillhytte. Varmeren avgir ikke noen røyk i det hele tatt, fordi den brenner på en svært ren måte. Når varmeren slås av, avgir den en liten hveselyd, og deretter kan man kjenne en svak lukt av diesel en liten stund. Vår kunde er imidlertid av den oppfatning at forbruket og lukten fra gamle Airrex infrarøde varmere kan reduseres hvis filtrene skiftes ut. «Varmerne har vært i bruk i 3–4 år uten at de krever noe særlig vedlikehold. Jeg kan virkelig anbefale disse varmerne til alle. Jeg er svært fornøyd med dem», sier Mäkelä for å oppsummere.

 

LES MER OM AIRREX AH-300