Varmer opp lakkeringsverkstedet med en Airrex AH-300 dieselvarmer.

Jani Laaksonen fra en billakkeringsbedrift i Finland, sier at Airrex AH-300-varmeren er den riktige oppvarmingsløsningen for hans verksted.  
«Plassen som skal varmes opp er cirka 450 m3, og varmeren er tilstrekkelig til å fordele varmen jevnt over hele verkstedet. Selvfølgelig er det varmest rett ved siden av varmeren, men den varme luften når også lengst bak i verkstedet», sier Jani.

Laaksonen sier portabiliteten til enheten er en stor fordel. «Det er enkelt å flytte enheten dit varmen trengs mest» sier han. ”Varmeapparatet er utstyrt med hjul, og siden det ikke er nødvendig med avtrekksrør er det veldig enkelt å flytte. Vi kan også tørke bilene ved hjelp av varmeren.»

«I begynnelsen av desember trenger du ikke å fylle på tanken ved litt kjøligere dager, eller ved plussgrader mer en ca. en gang i uken”, forteller Jani. “Temperaturen forblir som du ønsker, bortsett fra om døren må åpnes mye. Når døren er lukket, går temperaturen relativt raskt tilbake til ønsket nivå. Materialet holder seg varmt i rommet, og derfor blir varmen raskt gjenvunnet. ”

«Du trenger ikke å fylle på tanken i kjølige perioder mer enn rundt en gang i uken», forteller Jani. «Temperaturen er slik du setter den på termostaten, bortsett fra om dørene inn til verkstedet står mye åpent. Men når døren er lukket går temperaturen raskt tilbake til ønsket nivå. Varmen blir raskt gjenvunnet gjennom den infrarød strålingen som varmer opp flatene i stedet for luften.»

Ifølge Laaksonen produserer Airrex ikke noe lukt. “Airrex-varmeren lukter knapt i det hele tatt. Det er mye mer lukt fra maling og kjøretøy i verkstedet. Selv ved siden av apparatet er det ingen lukt. Varmeapparatet er også stillegående, noe som er komfortabelt når du jobber.»

LES MER OM AIRREX AH-300