Luktfri oppvarming av stor verkstedhall med Airrex

Et verksted for tunge kjøretøy pleide å varme opp hallen sin med oljedrevne varmere, men arbeiderne likte ikke løsningen da den konstante lukten var plagsom. Bedriften skaffet seg en Airrex AH-800-infravarmer, og etter den kom i hus er det ingen som har klagd på ubehagelig lukt.

Bedriften er et merkeverksted for Volvo og Renault, og har spesialisert seg på service av tunge kjøretøy. Bremsetesting utføres i en 49 meter lang, seks meter bred og fem meter høy hall, hvor veggene er isolert med vanlig isolasjonsull for industrilokaler, 15 cm i veggene og 30 cm i taket. Man kjører inn og ut av bremsedynamometeren gjennom store porter. For at de datatekniske systemene skal fungere, og for at arbeiderene skal trives holder de en temperatur på rundt 14 grader inne i testhallen. 

Det var høsten 2014 bedriften bestemte seg for å skaffe seg en Airrex AH-800-infrarød varmer.
– Det er virkelig et brukervennlig og lydløst apparat, og det gir kanskje fra seg like mye lukt som én sigarett om dagen. Eksosen fra de godt over 20 vogntogene som kjører gjennom hallen daglig blir hele tiden luftet ut, men fortsatt holder vi varmen godt, forteller daglig lederen i bedriften.

Airrex-varmeren er plassert i den ene enden av verkstedhallen, der hvor det tekniske utstyret og arbeidsplassen til mekanikerne befinner seg. Sist vinter var én varmer nok til å varme opp hallen, og drivstofforbruket for hele vinteren var på tre tønner, dvs. ca 600 liter. Dersom man fordeler forbruket på de tre vintermånedene, betyr dette 5-6 liter i døgnet.

– Sist vinter hadde vi ingen langvarige kuldeperioder, så vi har ingen erfaring med hvor godt apparatet fungerer i perioder med minus 30 grader enda. I kulden stenger vi portene oftere, og jeg tror at utstyret og arbeiderne holder seg varme, og i driftsmessig stand.

LES MER OM AIRREX AH-800