Smelting av snø og is med Airrex AH-800 varmer

Amados Oy ble grunnlagt i 1995 og spesialiserer seg på markedsføring og salg av maskiner til jordbruk og vedlikehold av eiendom i Finland og Russland. Amados gikk til innkjøp av varmeren Airrex AH-800 for å varme opp verkstedhallen sin for ca. to og et halvt år siden, og enheten har siden vært i hyppig bruk.

Amados 150 kvm store hall ligger i Mikkeli i Finland, og har en takhøyde på 5–6 meter. Flere ulike arbeidsmaskiner vaskes og pleies der i løpet av året. Gjennom vinteren kan det i de verste snø periodene være opp i en halv meter snø på toppen av maskiner som hjullaster og traktorer når de skal inn i hallen for vasking. 

«Det tar rundt tre timer å smelte den store snømengden og isen. Varmeren er i hyppig bruk, og den fungerer utmerket», sier Jari Ikonen fra Amados. Tidligere brukte Amados varmluftsblåsere til å varme opp hallen, men ifølge Ikonen hadde de en tendens til å bli skitne. Dette er ikke noe problem med Airrex. Den dieseldrevne infrarøde varmeren AH-800 er i kontinuerlig bruk hos Amados i vinterhalvåret, og brenselforbruket er på 800 liter per år. 

 

LES MER OM AH-800