Vannvarmeren Rexener PR200 varmer opp utendørs boblebad kjapt med et lavt forbruk.

På gården til en av våre kunder står det et fantastisk boblebad med volum på ca. 2 500 liter, med en Rexener PR200-vannvarmer tilkoblet. Kunden har byttet ut varmerens 23 liters tank med en 200 liters tank, og har valgt å fylle med avgiftsfri diesel. Rexener PR200 fungerer like godt med avgiftsfri diesel, som med diesel og biodiesel. Vannvarmeren ble installert samtidig med boblebadet og har nå fungert problemfritt i rundt et år.

«Vannmengden i boblebadet er rundt 2500 liter, og vi har hatt Rexener-varmeren tilkoblet siden starten. Jeg varmer vannet med avgiftsfri diesel. Vi importerer oljetankene selv, så jeg installerte en 200 liters tank for å prøve det ut»

Det som var avgjørende for kjøpet, var at det gikk fort å varme opp vannet. Oppvarming av boblebadet på 2 500 liter fra 20 til 40 grader tar kun 1–1,5 time, og det eneste man må gjøre, er å trykke på en knapp. Takket være lokket går nesten ikke noe varme til spille under oppvarmingen. Lokket beskytter også mot urenheter og holder vannet rent lenger.

Man kan koble til en større tank på Rexener-varmeren, og i dette tilfellet var det et klokt valg ettersom stedet hvor tanken står er vrient å komme til.

«Vi valgte en 200 liters oljetank nettopp på grunn av boblebadet, og varmeren ligger såpass avsides til på tomten at det var vanskelig å transportere brenselet på vintre med mye snø. Da måtte vi klare oss med det vi hadde, men med denne tanken holder det helt til sommeren».

Ifølge kunden trenger han ikke å tenke på å fylle 200- literstanken på flere måneder. Tanken ble fylt til jul, og selv fire måneder etter hadde ikke behovet for etterfylling meldt seg. Dieselforbruket ligger på cirka 40 liter. Vi kan altså konstatere at Rexener PR200-varmeren har et svært lavt forbruk.

 «Jeg fylte tanken før jul. Vanntemperaturen ligger på 20 °C når boblebadet ikke brukes, og på 40 °C på vinteren når vi bader. På sommeren var vannet konstant rundt 30–35 °C varmt. Jeg har en nivåmåler som kan leses av fra langt hold, og den viser at vi på fire måneder har brukt rundt 40 liter drivstoff.»

Kunden sier at hovedgrunnen til at han valgte Rexener PR200 som varmer til boblebadet var hvor rask den er.

«Oppvarming fra 20 til 40 °C tar bare  60–90 minutter!»

Forbruket er også lavt fordi temperaturen ikke holdes høy hele tiden, men får synke til 20 grader når badestampen ikke brukes. Og det tar ikke lange tiden å nå en behagelig temperatur å bade i.

«Når boblebadet ikke brukes, lar vi temperaturen falle til 20 °C. Den utrolig raske oppvarmingen var hele poenget med at vi valgte nettopp denne varmeren.

Kunden kjøpte varmeren direkte fra importøren Rex Nordic og har vært svært fornøyd med den. Han skryter også av servicen og installasjonen.

«Jeg så varmeren presentert på jordbruksmaskinmessen i Helsingfors – som vi også tar turen til – og på våren kontaktet jeg forhandleren. Forhandleren sendte en installatør hit for å ta en titt, og så var saken klar. Den har funket fint, og jeg har også anbefalt den til alle jeg kjenner.»

LES MER OM PR200